Τέρμα στις παρατάσεις στο Κτηματολόγιο – Πότε θα ξεκινήσουν τα πρόστιμα

2019-11-06 08:30

Τέλος στις παρατάσεις για το Κτηματολόγιο στις περιπτώσεις τουλάχιστον που ήδη έληξε η προθεσμία χωρία να δοθεί νέα ημερομηνία, προανήγγειλε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.     

«Είχαμε συνεχείς παρατάσεις στο κτηματολόγιο. Εμείς αποφασίσαμε να μην το συνεχίσουμε  με τις παρατάσεις, είναι αδιέξοδο. Σταματούν τις δηλώσεις όταν τις δίνουμε» τόνισε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος διευκρίνισε ότι παρατάσεις τριών μηνών δίνεται από το ΔΣ του Εθνικού Κτηματολογίου. «Όπου δεν έχει ολοκληρωθεί θα δίνεται παράταση από το ΔΣ,  όπου έχει τελειώσει όχι» διευκρίνισε.

Ο αρμόδιος υφυπουργός ανέφερε ότι τον Ιούλιο του 2019 είχε δηλωθεί το 25% των προεκτιμώμενων ακινήτων και σήμερα το ποσοστό ανέρχεται στο 40%, μέσα σε τέσσερις  μήνες. «Ο λόγος ήταν ότι πήραν το μήνυμα, ότι δε θα δοθούν παρατάσεις. Αποδίδει αυτή η τακτική» τόνισε.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι όταν λήγει η παράταση οι ιδιοκτήτες θα συνεχίζουν να κάνουν δηλώσεις αρχικά χωρίς πρόστιμα ή  κάτι άλλο,  αλλά μετά το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν τα πρόστιμα και στη Βοιωτία και στο Ηράκλειο, όπου έληξε η ημερομηνία της παράτασης.

«Θα καταθέσουμε τροπολογία για τα πρόστιμα. Δε θα είναι όπως σήμερα υψηλά. Θα ξεκινούν κλιμακωτά. Θα ξεκινά πχ το πρόστιμο από 5 ευρώ και θα κλιμακώνεται» ανέφερε ο κ. Οικονόμου. «Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει παράταση. Το ότι θα δοθεί  σιωπηρή παράταση  είναι στο πλαίσιο της ελληνικής μας παράδοσης και όχι της γερμανικής» σχολίασε για το ίδιο ζήτημα.

Πηγή : star.gr